Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΣ ΜΑΣ

Καλωσήρθατε στη φάρμα μας, μια από τις καλύτερες φάρμες της Ευρώπης στην πάχυνση μόσχων και την παραγωγή και πώληση νωπού μοσχαρίσιου κρέατος.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΩΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΑΡΜΑ

Η Φάρμα ιδρύθηκε το 1935 από τον Κωνσταντίνο Κουτσιώφτη και έχει σαν αντικείμενο την πάχυνση μόσχων. Η δραστηριότητα αυτή ξεκίνησε από μία μικρής δυναμικότητας κτηνοτροφική μονάδα.

Μετέπειτα, η φάρμα και ένα μικρό δίκτυο διανομής νωπών κρεάτων συνεχίστηκαν από τον υιό Γεώργιο και επεκτάθηκαν στην σημερινή της μορφή από τους εγγονούς Στέργιο και Δημήτριο με την επωνυμία «Φάρμα Κουτσιώφτη».

Οι απαιτήσεις της σύγχρονης κτηνοτροφίας, η επιστημονική κατάρτιση, η βέλτιστη διαχείριση αλλά και η ανάγκη για ποιοτικό και υγιεινό κρέας είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων εκσυγχρονισμένων σταυλικών εγκαταστάσεων μεγαλύτερης δυναμικότητας.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο Μακροχώρι Βέροιας, στη θέση “Παπά Βρύση” και μετρούν σήμερα πάνω από 1200 μόσχους σε δυναμικότητα.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η αύξηση της παραγωγής οδήγησε στη δημιουργία ενός ιδιόκτητου παρασκευαστηρίου ζωοτροφών, τελευταίας τεχνολογίας που λειτουργεί με τη συνεχή επίβλεψη ποιοτικών ελέγχων και τροφοδοτείται αποκλειστικά και μόνο με φυτικές τροφές.

85 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η φάρμα κουτσιώφτη αποτελεί πια μία πρωτοποριακή κτηνοτροφική μονάδα στον τομέα της και σημείο αναφοράς για την παραγωγή νόστιμου και υγιεινού κρέατος.

Σήμερα, η «Φάρμα Κουτσιώφτη» συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες φάρμες της Ευρώπης και έχει ως κύριο αντικείμενο την πάχυνση μόσχων και την παραγωγή και πώληση νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων μοσχαρίσιου κρέατος, πάντα με γνώμονα το όραμα και την καινοτομία.

ΙΔΡΥΣΗ
1
ΣΤΡΕΜΑΤΑ
1
ΜΟΣΧΟΙ
1
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
1

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Στη φάρμα Κουτσιώφτη εργαζόμαστε με σκοπό να  προσφέρουμε στους καταναλωτές, ανώτερης ποιότητας, νόστιμο και θρεπτικό μοσχαρίσιο κρέας.

Με πολυετή εμπειρία, γνώση, και τοπικές πρώτες ύλες, παράγονται στη φάρμα μας καθημερινά τα πιο εκλεκτά και γευστικά κρέατα με τις βέλτιστες μεθόδους παραγωγής.

Σκοπός μας είναι πάντα να διασφαλίζονται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις ποιότητας, υγιεινής, ασφάλειας και ευζωίας των ζωών.

1.

Αυστηρός ποιοτικός έλεγχος σε όλα τα στάδια της εκτροφής

2.

100% Ελληνική Εκτροφή στη Φάρμα μας

3.

Ανώτερης Ποιότητας & Βραβευμένο Μοσχαρίσιο Κρέας

4.

Εταιρική Δέσμευση Ευημερίας Ζώων

mosxaria calves beef black angus limousine in farm
rigani oregano greek herb grass fed beef calves
farma koutsioftis mprizola Prime Rib steak raw

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΜΑΣ

Mοσχαρίσιο κρέας «ΑΡΩΜΑ Ω3»

Η Φάρμα Κουτσιώφτη από το 2008 έχει επενδύσει στην έρευνα και την καινοτομία. Η διατροφή των μόσχων αποτελείται από ένα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ( Αριθμός Ευρεσιτεχνίας 20080100478) μίγμα αρωματικών φυτών και βοτάνων της ελληνικής γης. Η φόρμουλα για αυτό το πατενταρισμένο μείγμα ζωοτροφής «ΑΡΩΜΑ Ω3» είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας η οποία διεξάχθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το μείγμα τροφής που χρησιμοποιείται είναι 100% φυτικό αποτελούμενο κατά βάση από σιτηρά (καλαμπόκι, κριθάρι, πίτουρο) και εμπλουτίζεται με αρωματικά φυτά της ελληνικής γης όπως ρίγανη, δυόσμος, βασιλικός και λιναρόσπορος.

Η συγκεκριμένη διαδικασία διατροφής έχει ως αποτέλεσμα να εμπλουτίζεται ο λιπώδης ιστός του ζώου με ω-3 λιπαρά οξέα καθώς και αντιοξειδωτικές ουσίες, στοιχεία ευεργετικά για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Επίσης τα αρώματα όλων αυτών των φυτών περνούν στο κρέας μέσω του λιπώδους ιστού και προσδίδουν έτσι ξεχωριστή γεύση και άρωμα.

Συνθήκες Διαβίωσης Ζώων

Ακόμα μια καινοτομία–πρωτοτυπία της εταιρίας μας είναι οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις που διαθέτει η Φάρμα Κουτσιώφτη τα ζώα διαβιώνουν σε περιβάλλον καθαρό, ευάερο, ήσυχο, υπό τους ήχους κλασικής μουσικής καθ’ όλο το 24ωρο.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ ΦΑΡΜΑΣ ΚΟΥΤΣΙΩΦΤΗ

International Taste Institute 2022

Βράβευση Superior Taste Award για το burger από βόειο κρέας Black Agnus της Φάρμας Κουτσιώφτη

Meat Days

Χρυσό Βραβείο γεύσης και ποιότητας για το μοσχαρίσιο burger

Αργυρό Βραβείο για το λουκάνικο, το μπιφτέκι και το κεμπάπ (σουτζουκάκι)

Επιμελητήριο Ημαθίας

Βράβευση από το Επιμελητήριο Ημαθίας για την καινοτόμο δραστηριότητα της «Φάρμας Κουτσιώφτη» και το προϊόν «Άρωμα – Ω3». 

Zootechnia

Βράβευση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την πρότυπη λειτουργία της και την καινοτομία «Μοσχάρι Άρωμα Ω3». 

European Business Awards

Η «Φάρμα Κουτσιώφτη» για το καινοτόμο προϊόν «Μοσχάρι Άρωμα Ω3», αναδείχθηκε ανάμεσα στις 50 κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες.