beef meat thermometer grill

Ποια Είναι η Σωστή Θερμοκρασία για το Μοσχαρίσιο Κρέας

Είναι σημαντικό να ξέρετε σε ποια επίπεδα πρέπει να φτάνει η θερμοκρασία στο εσωτερικό, προκειμένου να είστε σίγουροι ότι έχουν εξοντωθεί όλοι οι επικίνδυνοι μικροοργανισμοί.

Οι θερμοκρασίες ψησίματος είναι:

  • Rare – 45 οC
  • Medium-Rare- 55 οC
  • Medium- 60 οC
  • Medium Well-65 οC
  • Well Done- 71++ οC

Αφού αφαιρέσετε το κρέας από την ψησταριά, τον φούρνο, ή άλλη πηγή θερμότητας, αφήστε το να “ξεκουραστεί” για λίγο. Κατά τη διάρκεια του χρόνου ανάπαυσης, η θερμοκρασία συνεχίζει να αυξάνεται για λίγο, καταστρέφοντας έτσι τα επιβλαβή μικρόβια.

Μοιράσου αυτή τη συμβουλή

Σχετικές Συμβουλές για το Μοσχαρίσιο Κρέας