Είναι σημαντικό να ξέρετε σε ποια επίπεδα πρέπει να φτάνει η θερμοκρασία στο εσωτερικό, προκειμένου να είστε σίγουροι ότι έχουν εξοντωθεί όλοι οι επικίνδυνοι μικροοργανισμοί.
Οι θερμοκρασίες ψησίματος είναι:
- Rare – 45 οC
- Medium-Rare- 55 οC
- Medium- 60 οC
- Medium Well-65 οC
- Well Done- 71++ οC
Αφού αφαιρέσετε το κρέας από την ψησταριά, τον φούρνο, ή άλλη πηγή θερμότητας, αφήστε το να “ξεκουραστεί” για λίγο. Κατά τη διάρκεια του χρόνου ανάπαυσης, η θερμοκρασία συνεχίζει να αυξάνεται για λίγο, καταστρέφοντας έτσι τα επιβλαβή μικρόβια.