How to prepare and cook correctly Beef Meat

Ποια είναι η Σωστή Συντήρηση για το Νωπό Μοσχαρίσιο Κρέας

Διατήρηση στο ψυγείο:

Το κρέας πρέπει να μεταφέρεται αμέσως μετά την αγορά του στο σπίτι ώστε να μην αφήνουμε χρόνο στους μικροοργανισμούς του κρέατος να πολλαπλασιαστούν. Στο σπίτι τοποθετήστε το μοσχαρίσιο κρέας κατευθείαν στο ψυγείο σε θερμοκρασία 4οC ή χαμηλότερα, χωρίς να έρχεται σε επαφή με άλλα τρόφιμα. Μπορείτε να το μαγειρέψετε με ασφάλεια μέσα σε 3-5 ημέρες.

Ο χρόνος που μπορεί να συντηρηθεί ένα κομμάτι νωπού κρέατος στο ψυγείο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 7 ημέρες.

Διατήρηση στην Κατάψυξη:

Εάν δεν σκοπεύετε να το μαγειρέψετε μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα πρέπει να το βάλετε στην κατάψυξη σε θερμοκρασία -18C. Σε αυτή τη θερμοκρασία το κρέας μπορεί να διατηρηθεί έως 3 μήνες. Καλό θα είναι αν σκοπεύετε να το καταψύξετε εξαρχής να ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας να σας το κάνει σε συσκευασία κενού, αλλιώς τυλίξτε το με ένα αεροστεγές πλαστικό περιτύλιγμα ή σακούλα κατάψυξης. Με αυτό τον τρόπο θα το προστατέψετε από τον αέρα που φτάνει στην επιφάνεια του τροφίμου και αλλοιώνει την ποιότητα της γεύσης και της υφής του.

Απόψυξη:

Ο πιο ασφαλής τρόπος απόψυξης είναι να το τοποθετήσετε  στο ψυγείο 24 ώρες πριν το μαγειρέψετε, όπου το μοσχάρι ξεπαγώνει αργά και η θερμοκρασία του δεν φτάνει ποτέ πάνω από το σημείο όπου ευνοείται η ανάπτυξη βακτηρίων. Αφού ξεπαγώσει μπορείτε να το διατηρήσετε επιπλέον 2 μέρες στο ψυγείο μέχρι να το μαγειρέψετε.

Είναι προτιμότερο να αγοράζουμε το κρέας τελευταίο και να το τοποθετούμε σε ισοθερμική σακούλα για να το διατηρήσουμε κρύο, από το σημείο αγοράς έως το σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για το κατεψυγμένο κρέας.

Μοιράσου αυτή τη συμβουλή

Σχετικές Συμβουλές για το Μοσχαρίσιο Κρέας