moshari batzo

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΜΠΑΤΖΟ

Υλικά Συνταγής:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας Φάρμας Κουτσιώφτη
  • 1 ποτήρι κρασί Ξινόμαυρο
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
  • 1 μπολ τριμμένο τυρί Μπάτζο ή κεφαλοτύρι
  • 1+ λίτρο νερό

Εκτέλεση: 

  1. Βάζουμε σε γάστρα ή στάμνα το κρέας, το κρασί, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, τη ντομάτα, το λάδι, το άλάτι και το πιπέρι.
  2. Σκεπάζουμε με το νερό, ανακατεύουμε και βάζουμε στο φούρνο για 3 ώρες στους 200 βαθμούς.
  3. Προσέχουμε κάθε τόσο μην καεί ή να μην τελειώσει το νερό.
  4. 10 λεπτά πριν το βγάλουμε βάζουμε τα φρέσκα μυρωδικά και το τυρί μπάτζο.
  5. Καλή όρεξη!

Μοιράσου αυτή τη συνταγή