Premium Beef Black Angus Picanha Steak Farma koutsioftis Greece

Picanha

Το Picanha είναι εμπνευσμένο από τις παραδόσεις της βραζιλιάνικης και αργεντίνικης κουζίνας. Αν δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει, αυτό το κρέας υπόσχεται απίστευτη ζουμερότητα, γεύση και τρυφερότητα. Προέρχεται από το οπίσθιο μέρος της ράχης του ζώου. Χαρακτηριστικό της πικάνιας είναι το παχύ στρώμα λίπους που αγκαλιάζει τον μυ. Η πικάνια ανήκει στους μύες που καθόλη την διάρκεια της ζωής ενός μοσχαριού δεν κινούνται επαρκώς, για αυτό και αποτελεί ένα πολύ τρυφερό κομμάτι.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Picanha

Για την τέλεια μέτρια ψημένη μπριζόλα Picanha, ψήστε για 9-12 λεπτά για μια μπριζόλα 2,5 εκατοστών και 12-14 λεπτά για μια μπριζόλα 4 εκατοστών, γυρίζοντας περίπου 1 λεπτό πριν από το μισό της ώρας. Το θερμόμετρο κρέατος πρέπει να δείχνει 55°C. Ξεκουράστε τις μπριζόλες σας για 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα, καλύπτοντας ελαφρά με αλουμινόχαρτο. Μην ξεχνάτε ότι αποτελεί και ένα κομμάτι ιδανικό για ψήσιμο ολόκληρο!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ 100G

  • Ενέργεια 390kcal
  • Πρωτεϊνη 42g
  • Λιπαρα 24g
  • Υδατανθρακες 1.3g

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Picanha

Τι είδους κομμάτι είναι η picahna?

Το μοσχαρίσιο κρέας picanha προέρχεται από μια περιοχή στην ουρά του μοσχαριού με παχύ κάλυμμα λίπους. Στις ΗΠΑ, το κομμάτι picanha είναι γνωστό ως rump cap ή sirloin cap.

Γιατί η picahna είναι τόσο νόστιμη?

Έχει τριγωνικό σχήμα και περιβάλλεται από ένα παχύ στρώμα λίπους που ονομάζεται λιπώδες κάλυμμα. Επειδή δεν είναι ένας μυς που χρησιμοποιείται υπερβολικά, αυτό το κομμάτι παραμένει υπέροχα τρυφερό και ζουμερό, παράγοντας μια καταπληκτική γεύση όταν μαγειρεύεται. Όταν αγοράζετε picanha, τα τρία πράγματα που πρέπει να προσέξετε είναι το μέγεθός του, η περιεκτικότητα σε λίπος και η περίσσεια υγρών.

Είναι η picahna τρυφερό κομμάτι κρέας?

Η γεύση του picanha είναι ανάμεσα σε Ribeye και Tenderloin. Τρυφερό και ζουμερό με πολλή γεύση. Έχει πολύ λίγο λίπος μέσα στο κρέας, επομένως πρέπει να το μαγειρέψετε τέλεια για να μην γίνει σκληρό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ