Υλικά Συνταγής για 6 μερίδες:
- 1 πακέτο (500 γρ.) κριθαράκι
- 500 γρ. μοσχαρίσια ελιά από την Φάρμα Κουτσιώφτη
- 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 κολοκυθάκια τριμμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 1⁄2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 500 γρ. τριμμένες ντομάτες κονκασέ
- 5 λιαστές ντομάτες σε λάδι στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού βασιλικό
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 5-6 κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση:
- Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα λαχανικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίξτε το μοσχαρίσιο κρέας και τα ξερά μυρωδικά, συνεχίστε το σοτάρισμα και σβήστε με το κρασί.
- Όταν ροδίσουν, προσθέστε τις ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη και αλατοπιπερώστε.
- Βράστε σε χαμηλή φωτιά για 1 1⁄2 ώρα περίπου με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
- Ελέγχετε κατά διαστήματα το φαγητό και αν αρχίσει να στεγνώνει, προσθέστε ελάχιστο ζεστό νερό.
- Στο τέλος του μαγειρέματος, το φαγητό θα πρέπει να έχει ελάχιστη σάλτσα.
- Αδειάστε το σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος και προσθέστε 1.5 λίτρο βραστό νερό και ρίξτε το κριθαράκι.
- Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C και ψήστε το για 20 λεπτά.