Premium Beef Black Angus Chuck Eye Steak Farma koutsioftis Greece

Chuck Eye

Η μπριζόλα chuck eye προέρχεται από τον άνω ώμο του μοσχαριού, την περιοχή που οι κρεοπώλες αποκαλούν chuck primal. Γνωστά για τα γευστικά ψητά, τα τεμάχια chuck γενικά επωφελούνται από τις χαμηλές και αργές μεθόδους μαγειρέματος. Αλλά επειδή το chuck eye περιλαμβάνει μερικά εκατοστά του τρυφερού μακρύς ραχιαίου μυός, το κύριο συστατικό του Ribeye, μπορεί να αντέξει τις μεθόδους μαγειρέματος σε υψηλή θερμοκρασία που είναι πιο κατάλληλες για μπριζόλες. Τα τρυφερά rib-eyes προέρχονται από την έκτη έως τη δωδέκατη πλευρά μοσχαριού- οι κρεοπώλες κόβουν το chuck eye από την πέμπτη πλευρά. Αυτή η εγγύτητα σημαίνει ότι η μπριζόλα chuck eye μοιράζεται πολλά από τα χαρακτηριστικά του Ribeye. Παρόλο που οι μπριζόλες chuck eye δεν είναι πάντα διαθέσιμες – υπάρχουν μόνο δύο ανά μοσχάρι – τείνουν να είναι ένα φιλικό προς τον προϋπολογισμό κομμάτι κρέατος όταν μπορείτε να τις βρείτε.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Chuck Eye

Μαγειρέψτε τις μπριζόλες chuck eye γρήγορα σε δυνατή φωτιά, όπως θα κάνατε και με ένα rib-eye ή άλλο πρώτο κομμάτι. Δώστε μεγάλη προσοχή, όμως – ένα παραψημένο chuck eye γίνεται στεγνό και σκληρό. Προθερμάνετε τη σχάρα σας σε υψηλή θερμοκρασία και αλείψτε τις σχάρες με λάδι. Βάλτε τις μπριζόλες στη σχάρα και ψήστε για 4 έως 5 λεπτά ανά πλευρά για να είναι μέτρια ψημένες. Αν σας αρέσει το κρέας πιο καλοψημένο, προσθέστε 1 έως 2 λεπτά ανά πλευρά και αφαιρέστε το από τη φωτιά όταν φτάσει τους 60-62 ᵒC, την τυπική θερμοκρασία για το μέτριο. Δεν συνιστάται μαγείρεμα πέρα από το μέτριο, γιατί η μπριζόλα θα γίνει σκληρή. Καλύψτε τη μπριζόλα με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο βοτάνων και σερβίρετε.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ 100G

  • Ενέργεια 235kcal
  • Πρωτεϊνη 21g
  • Λιπαρα 17g
  • Υδατανθρακες 0g

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Chuck Eye

Το chuck eye είναι το ίδιο με το Ribeye;

Το chuck eye λαμβάνεται από το 5ο πλευρό του ζώου, ενώ το Rib Eye από το 6ο-12ο πλευρό. Το Rib Eye είναι εύκολο να το βρείτε σχεδόν σε κάθε σούπερ μάρκετ ή εστιατόριο, ενώ το chuck eye συνήθως βρίσκεται μόνο σε κρεοπωλεία. Το chuck eye είναι ένα εξαιρετικό κομμάτι για πιο αργό μαγείρεμα, ενώ το ribeye μπορεί να μαγειρευτεί εύκολα.

Είναι σκληρή η μπριζόλα chuck eye;

Όχι, η μοσχαρίσια μπριζόλα chuck eye είναι μια τρυφερή μπριζόλα που προσφέρει μια κρεατώδη, μοσχαρίσια γεύση.

Πώς είναι η γεύση της μπριζόλας Chuck Eye;

Μια μπριζόλα chuck eye μπορεί να μην είναι τόσο τρυφερή όσο οι διπλανές μπριζόλες Rib Eye, αλλά προσφέρει κρεατώδη γεύση βοδινού κρέατος. Μην είστε ντροπαλοί με το πιπέρι και τα μπαχαρικά. Αλείψτε καλά τη μπριζόλα και από τις δύο πλευρές και, στη συνέχεια, αφήστε την ακάλυπτη στο ψυγείο για δύο ώρες μέχρι να δημιουργηθεί μια κρούστα στο κρέας.