Premium Beef Black Angus Flap Steak Farma koutsioftis Greece

Flap Steak (Bavette)

Το flap steak ή bavette (παβέτ) είναι ένα μακρύ, επίπεδο κομμάτι κρέατος που λαμβάνεται από τους κοιλιακούς μύες του μοσχαριού, ακριβώς κάτω από το κάτω μέρος του κόντρα φιλέτου. Έχει άναρχη δομή και είναι πλούσιο σε ενδομυϊκό λίπος. Είναι πιο χοντρό από το διάφραγμα και το flank steak με έντονη κρεάτινη γεύση που του επιτρέπει να αντέχει σε δυνατές σάλτσες και συνοδευτικά.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Flap Steak (Bavette)

Η Flap Steak έχει υπέροχη γεύση όταν μαγειρεύεται στη σχάρα. Αφήνοντάς την να ψηθεί για 4-6 λεπτά ανά πλευρά (περίπου 8-12 λεπτά συνολικά) σε υψηλή θερμοκρασία στη σχάρα, εξασφαλίζετε ότι η μπριζόλα ψήνεται καλά, ώστε να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο τρυφερή και να διατηρήσει άφθονο χυμό.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ 100G

  • Ενέργεια 192kcal
  • Πρωτεϊνη 28g
  • Λιπαρα 8.2g
  • Υδατανθρακες 0g

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Flap Steak (Bavette)

Γιατί φημίζεται η Flap steak;

Είναι εξαιρετική μαγειρεμένη ολόκληρη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες. Μπορεί επίσης να περαστεί σε κύβους και σε σουβλάκια. Έχει χονδροειδή υφή που πιάνει τις μαρινάδες και τα καρυκεύματα. Είναι ακόμη και εξαιρετικό για σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό, όπου διαλύεται σε τρυφερά κομματάκια, όπως η κουβανέζικη ropa vieja.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του flap steak και του flank steak;

Τόσο η Μπριζόλα Flap όσο και η Μπριζόλα Flank είναι εξαιρετικές μπριζόλες και είναι λίγο πολύ εναλλάξιμες. Η Flap έχει περισσότερο ενδομυϊκό λίπος και είναι πιο τρυφερή από την flank ενώ η Flank έχει πιο “μοσχαρίσιο” γευστικό προφίλ. Αυτό που είναι κρίσιμο και για τα δύο κομμάτια είναι να κόβονται κάθετα στις ίνες τους για μέγιστη τρυφερότητα.

Είναι η Flap Steak καλή για ψήσιμο στη σχάρα;

Η Flap Steak έχει υπέροχη γεύση όταν μαγειρεύεται στη σχάρα. Αφήνοντάς την να ψηθεί για 4-6 λεπτά ανά πλευρά (περίπου 8-12 λεπτά συνολικά) σε υψηλή θερμοκρασία στη σχάρα, εξασφαλίζετε ότι η μπριζόλα ψήνεται καλά, ώστε να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο τρυφερή και να διατηρήσει άφθονο χυμό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ