Premium Beef Black Angus Chuck Roll Steak Farma koutsioftis Greece

Chuck Roll

Η Chuck Roll μπριζόλα αποκτάται από το μακρύ μυ του νεαρού ταύρου, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των πλευρών και της ωμοπλάτης. Τα κομμάτια έχουν ένα μέτριο μαρμάρινο πλέγμα φλεβών λίπους, το οποίο εξασφαλίζει την υγρασία και την απαλότητα του κρέατος. Λόγω της αφθονίας των λιπαρών στρώσεων, είναι προτιμότερο να μαρινάρετε το κρέας πριν το μαγείρεμα. Αυτός ο τύπος κρέατος συνήθως μαγειρεύεται σε medium rare ή medium βαθμό ψησίματος.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Chuck Roll

Αν και η μπριζόλα chuck μπορεί σίγουρα να ψηθεί στη σχάρα στην εντέλεια όπως κάθε άλλη μπριζόλα, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το κρέας σας, είναι καλύτερο να μαρινάρετε την μπριζόλα chuck για τουλάχιστον δύο ώρες πριν την ψήσετε στη σχάρα. Αν της δώσετε τον κατάλληλο χρόνο για να μαριναριστεί, αυτή η υγρασία και η γεύση θα διατηρηθούν στο κρέας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ψησίματος. Για να ξεκινήσετε, προσθέστε μια απλή μαρινάδα από ελαιόλαδο, σκόρδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι σε μια σακούλα μαζί με τη μπριζόλα σας και αφήστε τη να μαριναριστεί για 2-3 ώρες Προθερμάνετε τη σχάρα σας σε υψηλή θερμοκρασία και αλείψτε με λάδι για να μην κολλήσει. Ψήνετε τη μπριζόλα σας για 5 λεπτά από κάθε πλευρά για να είναι μέτρια ψημένη. Θα συνιστούσαμε επίσης να δημιουργήσετε ένα βούτυρο βοτάνων για να σερβίρετε πάνω από τη ψητή μπριζόλα συνδυάζοντας 4 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο με 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, μαϊντανό και κόλιανδρο. Αυτό το βούτυρο θα σας βοηθήσει να προσθέσετε λίγη υγρασία και γεύση στο κρέας κατά το σερβίρισμα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ 100G

  • Ενέργεια 162kcal
  • Πρωτεϊνη 28g
  • Λιπαρα 5.8g
  • Υδατανθρακες 0g

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Chuck Roll

Είναι τρυφερό κρέας το Chuck roll?

Το chuck roll είναι ένα αποστεωμένο τμήμα του λαιμού. Προσφέρει καλή γεύση, αλλά δεν είναι πολύ τρυφερό, γι’ αυτό είναι καλύτερο να μαγειρεύεται αργά με υγρή θερμότητα (σιγομαγειρεύοντας, μαγειρεύοντας, κλπ.). Μέσα στο chuck roll υπάρχει ένα μικρότερο τμήμα γνωστό ως chuck eye roll που είναι αρκετά τρυφερό για εφαρμογές αργού ψησίματος.

Τι γεύση έχει το Μοσχαρίσιο Chuck roll?

Το Chuck roll έχει γεύση βοδινού κρέατος. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των διαφόρων κομματιών του Chuck είναι η ποσότητα γεύσης και η υφή που έχει το καθένα. Και αυτοί οι παράγοντες καθορίζουν επίσης ποια είναι η καλύτερη χρήση για κάθε τεμάχιο.

Chuck roll vs. Chuck eye.

Το μοσχαρίσιο chuck roll και το chuck eye, αν και προέρχονται από το ίδιο ζώο και εφάπτεται το ένα στο άλλο, η κατανάλωσή τους είναι αρκετά διαφορετική και συχνά χρησιμοποιούνται με σαφώς διαφορετικούς τρόπους. Το chuck eye είναι πιο μαλακό και βουτυρένιο, ενώ το chuck roll είναι πιο σφιχτό και μαστιχωτό. Λόγω του ελάχιστου λίπους του, το chuck roll δεν πρέπει να μαγειρεύεται πέρα από το μέτριο, αλλιώς θα στεγνώσει και θα χάσει τη γεύση του.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ